ONZE FINSE SAUNA

Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel. De afwisseling van koud en warm zorgt ervoor dat de poriën zich openen en spieren zich ontspannen. Na een dag werken of sporten, zeker in de winter als het buiten koud is, is het zalig om zich te ontspannen in de sauna. Terwijl een sauna in Scandinavië volledig ingeburgerd is, is men hier nog niet altijd overtuigd van de heilzame werking. Ook bestaat er nog wat verwarring in verband met diverse begrippen, zoals droge, Finse, natte of Turkse sauna, een danarium of sanarium en een bio-sauna. Laten we onthouden dat in de originele Finse sauna altijd hoge temperaturen tussen de 70 en 100 graden Celcius gecombineerd worden met een lage vochtigheidsgraad van ongeveer 10%. Al de andere uitvoeringen van de sauna hebben een hogere vochtigheidsgraad wat voor sommige mensen aangenamer is om in te vertoeven. Een recente variante is de infrarood-sauna, die functioneert met lampen in plaats van een oven. Voor welke sauna u uiteindelijk kiest is dan ook afhankelijk van uw eigen gevoel van welbehagen.

Hoe werkt een sauna? Hoe droger de lucht, hoe beter uw lichaam een hogere omgevings- temperatuur verdraagt. Bij een lage luchtvochtigheid transpireert u makkelijker. Het transpiratie vocht koelt de huid, waardoor de lichaamstemperatuur niet te veel stijgt. Bij een saunabad speelt naast hete lucht ook koud water een belangrijke rol. Wanneer men na de sauna een frisse douche neemt, stimuleren afwisselend warmte en koude het lichaam. Het organisme van ons lichaam gaat hierop reageren. Het versterkt ons. We krijgen een ontspannen gevoel, onze weerstand tegen infecties wordt verhoogd, de bloedsomloop wordt verbeterd en schadelijke stoffen worden uit ons lichaam verwijderd. Regelmatig de sauna in is gezond en heilzaam voor jong en oud.

Waarin zit het verschil tussen een traditionele Finse sauna en een Bio-sauna met meer vocht? Als men de luchtvochtigheid gaat opdrijven naar 30 a 40% voelt warmte intenser aan en dus is de temperatuur in een vochtige sauna lager, zijnde 40 tot 60 graden Celcius.
Behalve het plaatsen van een bio-oven (hoger vochtgehalte) kan men de sauna met volgende opties laten uitrusten: Infrarood stralers: stralingswarmte met een heilzaam effect op spieren en gewrichten. Kleurentherapie: de verschillende kleuren hebben een invloed op lichaam en geest.
In ons gamma zitten zowel de standaard cabines als het maatwerk.

Vraag hier meer info

Privacy | Cookies | Voorwaarden | Disclaimer |

ONZE INFRAROOD CABINE

Een infrarood-cabine werkt, in tegenstelling tot een gewone sauna, met stralingswarmte door middel van langgolvige of kortgolvige infraroodstralers. Het verschil tussen beiden is dat in een langgolvige infrarood-cabine (IR-B) de lucht verhit zodat men gaat transpireren en de kwalijke stoffen uit het lichaam worden verwijderd, eigenlijk een soort kopie van een Finse sauna maar zonder oven, en in een kortgolvige infrarood cabine (IR-A) de warmte door straling wordt overgebracht wat een diepe inwerking heeft op spieren en gewrichten. Het groot voordeel van de kortgolvige infra-rood cabine is dat de straling actief wordt vanaf het moment dat men de stralers aanschakelt, hierdoor kan U direct gebruik maken van uw infra-rood cabine zonder dat de cabine moet voor verwarmen.

Bovendien kan u in onze infra-rood cabines met korte-golf stralers een kleine sauna-oven laten bijplaatsen, zodat u desgewenst een saunabad kan nemen.